sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Sock Madness 11: Lampaita, pupuja ja tipuja

Kolmas Sock Madness kierros alkoi viikko sitten lauantaina aamulla hiukan yhdeksän jälkeen. Minä en huomannut ohjetta ennen kuin tuntia myöhemmin. Sitten alkoikin värien valinta. Etukäteen oli sanottu, että ohjeeseen sopii parhaiten "pastoral" värit, joista en ihan tarkkaan tiennyt mitä se tarkoittaa. Siksi olin päättänyt valita värit vasta ohjeen ilmestyttyä. Värien valinnassa menikin sitten toinen tunti. Annoin ensin siskon valita värit, koska olin luvannut neuloa nämä sukat hänelle. Loppujen lopuksi vaihdoin kuitenkin puolet väreistä toisiin.


Vaikka  itse sukat olivat aika nopeaa neulottavaa, niin tuntui. että koko lauantaipäivän aika kului kaikkeen muuhun kuin sukan neulomiseen. Lisäksi masensi jo heti alussa langanpäiden määrä. Jo tuossa varren alussa olevan sinällään ihan hauskan kierreraidan tekemisessä syntyi niin monta langanpäätä, että viimeistely hirvitti.


Lauantaina sain neulottua puolet ensimmäisen sukan kantalapusta niin, että terän väri olisi ollut valkoinen. Sunnuntai aamuna herätessäni sitten ensi töikseni purin kaikki valkoiset pois ja vaihdoin sen tumman harmaaseen. Heti alkoi näyttää paljon paremmalta. Siitä eteenpäin neulominen sujuikin paljon paremmin, kun terässä sai vain posotella sileää oikeaa, kunhan ennen varpaita muisti neuloa tuon lammasraidan.


Sunnuntai-iltana sain neulottua toisen sukan varren valmiiksi. Maanantaiksi jäi siis vain tuon sileän teräosan neulominen. Vähän kyllä säikähdin maanantai aamuna meidän joukkueessa valmistuneiden sukkien määrää. Alkoi jo pelottaa saanko sukat valmiiksi ajoissa lunastaakseni jatkopaikan, kun päivä piti viettää neulomatta töissä. Toisen sukan terä valmistui kuitenkin hyvin sukkelasti ja maanantai iltana seitsemän aikaa sukat valmistuivat ja jatkopaikka varmistui.


Ihan kivat sukat näistä tuli, vaikka ihan kaikkiin väri valintoihin en ole täysin tyytyväinen. Mutta sillä piti pärjätä, mitä omasta varastosta löytyi.


Lambs and Chickens and Bunnies, Oh My!

Tekoaika: 22.-24.4.2017
Langat: Cascade Yarns Heritage värissä Tangerine (5645) 9 g
Filcolana Arwetta väreissä taivaansininen (142) 6 g ja luonnon valkoinen (101) 7 g, DROPS Fabel värissä roosa (102) 7 g, Handu merinosukkis värissä sinivihreä 4 g, Lanitium ex Machina Perussukka värissä battleship 42 g ja Zwerger Garn Opal vihreä (1990) 7 g
Puikot: 2.5 mm
Fiilis: Ihan kivat sukat!

6 kommenttia:

  1. KAuniit. Ja värit ovat mielestäni kivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse vaihtaisin ainakin tuon tipujen taustalla olevan värin vihreämpään. Mutta koska en oikein tykkää vihreästä, niin sellaista lankaa ei minulta löytynyt.

      Poista
  2. Onpas pirteet sukat. Tykkään noista väreistäkin.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.